Çalışma Saatleri:

BRC Standardını Uygulamanın Faydaları Nelerdir?

/
/
BRC Standardını Uygulamanın Faydaları Nelerdir?

BRC Standardını Uygulamanın Faydaları Nelerdir?

BRC Standardını Uygulamanın Faydaları Nelerdir

BRC Standardını Uygulamanın Faydaları Nelerdir?

Bireysel müşteriler, tüketici savunma toplulukları ve hükümetler güvenli ve kaliteli gıdalar talep etmektedirler. Bu talebe cevap olarak, giderek artan sayıda perakendeci ve gıda hizmet sağlayıcısı, tedarikçilerinin Küresel Gıda Güvenliği Girişimi (GFSI) onaylı üçüncü taraf sertifikasyonuna sahip olmalarını zorunlu kılmaktadır.

BRC Gıda Sertifikasyonu Küresel Standardı şunları amaçlar:

  • En iyi uygulamaları arttırmak
  • Tedarikçi standartlarını ve tutarlılığı geliştirmek
  • Ürün hatalarından kaçınmak
  • Gıda imalatçılarının çoklu denetimlerini ortadan kaldırmak
  • İmalat tedarik zincirinin her aşamasında perakendeci hedeflerini desteklemek
  • Gerekli özen savunmasıyla desteklemek için kesin bilgi sağlamak

Tedarikçi BRC Gıda Güvenliği Küresel Standardı sertifikasına sahip olursa, tüm kritik alanlarda yüksek yeterlik seviyelerine ulaşan bir şirket ile çalışacaklarını müşterilerine göstermiş ve garanti etmiş olur. Müşteriler, tedarikçilerinin ürünlerin kalitesini, güvenliğini ve yasaya uygunluğunu izlediğini ve sürekli olarak geliştirdiğini bileceklerdir. Ayrıca, bir ürüne karşı engelle karşılaşılırsa problemleri önlemek için mümkün olan her önlemin alınacağının garantisi altında olurlar. Sertifikasyon denetim raporu, yürütme makamının tedarikçilerinin güvenli ve yasal ürün üretmede yeterli olduğunu göstermeleri için perakendeciden ya da marka sahibinden isteyeceği belgelerden bir tanesi olacaktır.

BRC Standardı, markalı ürünlerin bütünlüğünü korumak için ortaya çıkan güçlü ihtiyacı karşılamaktadır. BRC Gıda Güvenliği Küresel Standardı, hem yasal zorunlulukların gerçekleştirilmesini hem de müşteri korumasını garantileyen tek başına bir doğrulamadır.

Bu standart, yürütme makamı tarafından takibata tabi olması durumunda gerekli özen savunmasına sahip perakendecilere ve marka sahiplerine yardımcı olmak için bir destek olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. AB gıda kanunları dahilinde perakendeciler ve marka sahipleri, markaları adına yasal bir sorumluluğa sahiptir.

GFSI onaylı bir gıda güvenliği sertifikasyonu ile kuruluşunuz yalnızca sertifika sahiplerinin ulaşabildiği piyasa bölümlerine erişim sağlayabilir. Giderek daha çok imalatçı ve perakendeci, tedarikçilerinin bu sertifikasyona sahip olmasını ve devamını sağlamasını gerekli kılarak ürünlerinin güvenliğini ve markalarının saygınlığını korumaktadır.

Sertifikalı şirketlerin imkanları artarken sertifika sahibi olmayan şirketler için imkanlar giderek daralmaktadır. Sertifika sahibi olarak sizler de ürünlerinizi, müşterilerinizi ve markanızı koruyabilirsiniz. Seçtiğiniz standardın gerekliliklerini temel alarak bir sistem uyguladığınızda ve sistemi takip ettiğinizde gıda güvenliği yönetimi için en iyi uygulamalara sahip olacaksınız.